Arkadaşlar iyi çalışmalar.
İcra satışlarında, avukat olmayan 3. şahıs vekaletnamesi ile ihaleye katılımı kabul ediyor ancak adli işlemlerde avukatlık kanunu gereği araç veya taşınmaz teslimi için şahıs vekaletnamesini kabul etmiyorum.
Yaptığım araştırmalarda ve genel olarak teslim için ihale alıcısı tarafından talep açılması gerektiği, talep açamayan 3. şahsa teslim edilemeyeceği yönünde görüşler ve kararlar var.
Ancak bugün dosyamıza muhabere kanalı ile aracın (şahıs vekaletli) şu şahsa teslimini talep ederim şeklinde ihale alıcısının talebi geldi.
Bu durumda dayanağım ortadan kalktı :) Ancak diğer meslektaşlarımızla yaptığımız fikir alışverişinde teslimin de kabul edilebileceği, madem teslim etmeyecektik neden satışa kabul ettik yönünde farklı fikirler ortaya çıkıyor.
Görüşüm, avukatlık kanunu gereği adli iş olduğu için, talep açılmış olsa dahi teslim tutanağına alıcı adına imza atarak aracı teslim alacağı için teslim etmemeliyim. -ki okuduğum kadarıyla süresiz şikayete tabii ve bence olası bir kazada kusursuz sorumluluk doğurma ihtimali var-
Sorum şu ki, evet teslim adli bir işlem olduğundan imza ve talep gerektiğinden teslim etmiyoruz ancak ihaleye katılımı neden kabul ediyoruz? Kamu ihale kanunu ile ilgisi var mıdır bizim ihalelerin. İhaleye katılım adli bir işlem değil midir?
Teşekkürler.
Bu linkte sorunuzun cevabı mevcut https://www.forumadalet.net/index.php?topic=2924.0