..::Forum Adalet::..

İCRA VE İFLAS HUKUKU => Genel İcra Hukuku => Konuyu başlatan: WatchAndLearn - 07 Mayıs 2023, 18:17:21

Başlık: sıra cetveline itiraz nema kime ödenir
Gönderen: WatchAndLearn - 07 Mayıs 2023, 18:17:21
Değerli Müdürlerim Müdürlüğümüz dosyasından  sıra cetveli yapıldı.
1. Sırada Müdürlüğümüz dosyası var.
(Asliye hukuk Mahkemesi 1. sıradaki Müdürlüğümüz dosyasının sıra cetvelinden çıkarılarak 2. ve 3. sırada yer alan davacıya ödenmesine karar vermiştir.)
2. Ve  3. Sırada ise A alacaklısının dosyaları var.(2. Ve 3. Sıradaki alacaklılar İstanbul dosyası ve alacaklıları aynı)

İhale Bedeli : 150.000,00 TL
Sıra cetveline itiraz gördüğünden bu bedelin 32.000,00 TL faizi var. (SIRA CETVELİ NEMASI)

A alacaklısı İİK 142/a  ya göre tarafına ödenmesi için teminat mektubu sunmak amacıyla teminat mektubunun hesaplanmasını ve bildirilmesini istemekte.
SORULARIM;
1 - İkinci sıradaki alacaklının alacağı 250.000,00 TL Biz hesap yaparken ödeyeceğimiz kısma faizi de ekleyip faizini de alacaklı vekiline mi ödememiz gerekiyor. yoksa  sadece ihale bedeli 150.000 mi ödenmeli

2-Birde ödeme alacaklı vekiline tarafımızca değil 2. Sıradaki icra dairesine paranın gönderilerek ilgili ikinci icra müdürlüğü tarafından ödenmesi gerekiyor değil mi?