Şaibeli noter satışı ve ayıplı araç konusu hk.

Başlatan Slckdmrtas, Bugün, 19:33:11

« önceki - sonraki »
S
Merhabalar,

Daha önce benzer bir durum yaşayan veya konu hakkında uzman görüşlere sahip kişilerden fikir almak isterim. Şimdiden değerli vakitleri için ilgilenen herkese teşekkürlerimi sunarım.

14.01.26 tarihinde bir araç satın alma işlemi yaptım. Bu araç aynı tarihte 50 KM sonra önemli bir mekanik arıza vermiştir. Satıcıya iade almasını söyledim. Kendiside bana " 5-10 liralık bir masraf olabilir. Basit bir sensör arızası ise yaptıralım ticaretimiz bozulmasın. " bende kendilerine hayatımdan bu sorunu çıkartacaksanız, malınızın arkasında durursanız, yaptırın ticaret bozulmasın diye iyi niyet gösterdim.
15.01.26'da kendilerinin yönlendirdiği bir mekanda arızanın katalizör olduğu tespit edildi. Fiziksel erime mevcuttu ve değiştirildi. Bir gün sonra 16.01.26 tarihinde yine aynı arızayı verdi. Tekrar katalizör değiştirildi. Onarım yapılan mekan yetkili servis deği. Ama yapılan işlemlerin ve durumu anlatan kaşeli imzalı raporumu aldım. Ve bu işlem için satıcı tarafından şahsi banka hesabıma XX plakalı aracın tamir ücreti açıklamalı para trasferi var. Aradan 4 ay geçti 2 bin km sonra aynı arıza yine verdi. Satıcıya ulaşıp bunun kalıcı bir onarım olmadığını, yetkili serviste yaptırmadıkları için muhatap olmadığını, aynı arızanın devam ettiğini ve aracı iade etmek istediğimi ilettim. Kabul etmediler ve dava süreçleri için dosyaları hazırlarken fark ediyorum ki, aracı satın aldığım kişi ile satış sözleşmesinde araç sahibi tamamen farklı kişiler.

Aracı 14.01 de satın aldığım kişi satış işleminin yapıldığı noterde banko çalışanı S.Ç isimli kişiymiş. Ama satış sözleşmesinde A.D.Ç isimli bir şahıs yazıyor. S.Ç isimli şahıs A.D.Ç isimşi şahısın kızıymış. Sözleşmede vekil, vekalet, vekaleten gibi her hangi bir ibare bulunmuyor. Ben A.D.Ç isimli şahsı satış esnasında, öncesinde ve sonrasında kesinlikle görmedim. Satış esnasında tarafıma vekalet sunulmadı. Ben o gün A.D.Ç olarak satışta adı geçen satıcıyı konuştuğum noter çalışanı kadın sanıyordum. Buna karşılık noter aracılığı ile 01.06 da ayıplı mal satışından dolayı ihtar çektim. Bu konuya ilişkin haklarım nedir? Ne talep edebilirim? Araç o gün 1.3 milyon bugün 1.5 milyon değerinde. 70 bin tl civarı masraf yaptım. Hukuken şuan pozisyonum nedir? Yardımını esirgemeyen ve değerli yorumunu yapan kişilere saygılarımı sunarım.