Operatör, THH kararını “teknik imkânsızlık” bahanesiyle uygulamıyor

Başlatan gowlet, 26 Temmuz 2026, 14:42:17

« önceki - sonraki »
G
Merhaba, Vodafone'da konuşma, SMS, internet ve hotspot hakkı tamamen sınırsız olan Limitsiz Red'li Plus tarifesini kullanıyordum. 31 Ekim 2025'te Vodafone adına arayan bir temsilci, aynı haklarla daha uygun fiyata devam edeceğimi söyledi. Hotspot hakkının sınırsız kalıp kalmayacağını defalarca sordum ve temsilci sınırsız olacağını açıkça teyit etti. Onay verdikten sonra ise hattıma hotspot hakkı 15 GB ile sınırlı başka bir tarife tanımlandı. İtiraz ettim ancak eski tarifeme dönüş yapılmadı. Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Vodafone, hakem heyetine verdiği savunmada görüşme kaydının dinlendiğini ve temsilcinin tarife içeriği hakkında hatalı bilgi verdiğinin tespit edildiğini kabul etti. Hakem heyeti de eski Limitsiz Red'li Plus tarifemin tüm haklarıyla hattıma yeniden tanımlanmasına karar verdi. Vodafone karara itiraz etmedi fakat uygulamadı. Bunun üzerine ilamlı icra takibi başlattım. Vodafone vekili icra dosyasına sunduğu dilekçede tarifenin 11 Aralık 2023'te abone alımına kapatıldığını, sistemden kaldırıldığını ve yeniden tanımlanmasının teknik olarak imkânsız olduğunu ileri sürdü. Bunun yerine sınırsız konuşma, SMS ve internet ile 50 GB hotspot içeren başka bir tarife tanımlamayı "eşdeğer ifa" olarak teklif etti. Ancak hakem heyeti kararı eşdeğer tarife verilmesini değil, eski tarifemin tüm haklarıyla geri verilmesini emrediyor. Ayrıca aynı Limitsiz Red'li Plus tarifesini halen kullanan başka bir Vodafone abonesine ait Haziran 2026 tarihli güncel faturayı ve benim eski tarifemi gösteren Ekim 2025 tarihli faturamı icra dosyasına sunduk. Vodafone'un "tarife tamamen sistemden kaldırıldı" savunmasına karşı, tarifenin mevcut abonelerde halen aktif olduğunu ve bunun objektif imkânsızlık değil şirketin kendi sistemsel veya ticari tercihi olduğunu belirttik. Ayrıca Vodafone'un bana özel 50 GB hotspot içeren, normal satışta bulunmayan başka bir tarife tanımlayabileceğini söylemesi, sistem üzerinde özel tanımlama yapılabildiğini düşündürüyor. Sizce aynı tarifenin başka abonelerde halen kullanılması Vodafone'un teknik imkânsızlık savunmasını çürütür mü? İcra müdürlüğü 50 GB hotspot içeren farklı bir tarifeyi eşdeğer ifa kabul edebilir mi, yoksa hakem heyeti kararını aynen uygulatmak zorunda mı? Vodafone kararı uygulamazsa İİK 30 ve 343 kapsamında nasıl bir süreç izlenebilir? Benzer bir GSM operatörü veya tarife iadesi konusunda emsal karar bilen var mı?