1. Hukuk Dairesi 2017/5528 E. , 2018/217 K.

Başlatan İçtihat, 03 Nisan 2021, 21:03:02

« önceki - sonraki »
avatar_İçtihat
1. Hukuk Dairesi         2017/5528 E.  ,  2018/217 K.

'İçtihat Metni'
MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL

Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, murisin maliki olduğu 5527 ada 1 parsel sayılı taşınmazdaki payını semt spor sahası yapılması amacıyla davalı belediyeye bağışladığını, aradan geçen uzunca süreye rağmen bağışlama amacının davalı belediye tarafından yerine getirilmediğini ileri sürerek, murisin bağışladığı pay için bağıştan rücu sebebiyle davalı adına olan tapu kaydının iptali ile miras payları oranında adlarına tapuya tesciline karar verilmesini istemişlerdir.
Davalı, 5527 ada 1 parse... adına kayıtlı iken hissesinin tamamının bedelsiz ve şartsız olarak...Belediyesine hibe etmek maksadıyla tapu dairesine tescil talebinde bulunulduğunu, bağışın koşullu bağış olarak kabul edilse dahi bağıştan dönmenin yasal koşullarının oluşmadığını, bağıştan dönmeye ilişkin irade beyanının da 1 yıllık hak düşürücü sürede yapmadığını, dava konusu taşınmaz üzerinde bugüne dek semt spor sahası yapılmamış olmasının haklı gerekçeleri bulunduğunu belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, murisin davalı belediyeye bağışta bulunduğu, 5527 ada 1 parseldeki payını semt spor sahası yapılması amacıyla temlik ettiği, aradan geçen uzun süreye rağmen semt spor sahası yapılmadığı gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'in raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 102.47.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 15.01.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.






Mesele yorum yapmakta değil, Mesele o yorumu gerekçelendirmekte. ÖKC (Özgür KOCA)

Benzer Konular (10)